FRISSÍTVE – Olaszországban meghalt egy koronavírussal fertőzött román állampolgár

FRISSÍTVE - A Máramaros megyei Borsáról származott az a testvérpár, akiket a sajtó a koronavírus első romániai halálos áldozataianak tart. A két idős nő - 75 és 80 évesek voltak - egy Milánó melletti kórházban hunyt el egymás utáni napokon. 

Az Observator.tv portált az idős testvérpár egy közeli rokona tájékoztatta a halálesetekről. A két nő januárban utazott ki Olaszországba, a fiatalabb, 75 éves nőnek orvosi kezelésre volt szüksége és a már évek óta Olaszországban élő gyerekei fogadták be. 80 éves nővére vele tartott, hogy támasza legyen a nehéz időkben. 

"Az idősebb testvérnek semmi baja nem volt, amikor Olaszországba utazott. nem tudjuk, hogy hol, milyen körülmények között fertőződött meg a koronavírussal. Pár órával az elhunyta előtt videotelefonon sikerült elbúcsúznunk tőle" - fogalmazott a megtört rokon. Egyelőre nem tudni, hogy hova és mikor temetik el a két romániai nőt, a holttesteket egyelőre a milánói halottasházban tárolják.

FRISSÍTÉS: A bukaresti külügyminiszérium szombat délben egy román állampolgár olaszországi halálának hírét erősítette meg, a milánói román konzulátustól kapott információkra hivatkozva. Nemét, életkorát nem részletezték, csak azt, hogy a beteg különböző bántalmakban szenvedett, amikor megfertőzödött.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?