London többletfinanszírozással segíti a hátrányos helyzetű EU-állampolgárok letelepedését

London növeli annak a programnak a finanszírozását, amely a hátrányos helyzetű külföldi EU-állampolgárokat segíti a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után szükségessé vált nagy-britanniai letelepedési engedély megszerzésében.

A brit belügyminisztérium pénteki bejelentése szerint a kormány 8 millió fonttal megtoldotta a támogatási programra elkülönített pénzalapot. A tárca egy éve jelentette be, hogy 9 millió font finanszírozást juttat 57 olyan civil szervezetnek, amelyek a rossz helyzetben lévő külföldi EU-állampolgároknak segítenek a tartós letelepedési engedély megszerzésében.

A pénteki bejelentés alapján ugyanezek a civil szervezetek pályázhatnak a további 8 millió fontra az áprilisban kezdődő 2020–2021-es pénzügyi évben.

(Nyitókép: Illusztráció | Fotó: euronews.com)

A jelenlegi szabályozás alapján azok a külföldi EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen Nagy-Britanniában laknak, továbbra is az országban maradhatnak jelenlegi jogosultságaik megtartásával, de tartózkodási engedélyért – hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért – kell folyamodniuk.

Kapcsolódók

Kimaradt?