Lassan-lassan már nem marad olyan európai ország, ahol nem ütötte fel a fejét a koronavírus

Csehországban és Hollandiában is megjelent az új koronavírus, mintkét országban három-három beteget találtak. Nagy-Briattniában eközben 12 újabb esetet azonosítottak.

Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter vasárnap délután rendkívüli sajtótájékoztatón Prágában jelentette be, hogy két beteget Prágában, egyet pedig az észak-csehországi Ústí nad Labem kórházában kezelnek. A fertőzöttek közül kettő cseh, egy pedig amerikai állampolgár, korábban mindhárman Észak-Olaszországban jártak, ahol gyorsan terjed a járvány.

Ugyancsak vasárnap jelentettték be, hogy tizenkét brit állampolgár szervezetében azonosították vasárnap az új típusú koronavírust, így az ismert nagy-britanniai megbetegedések száma 35-re emelkedett.

Chris Whitty, az angol tiszti főorvosi szolgálat vezetője vasárnap délutáni tájékoztatásában közölte, hogy három beteg egy már korábban azonosított brit koronavírus-fertőzöttel volt szoros kapcsolatban, hatan Olaszországból, ketten Iránból utaztak nemrégiben Nagy-Britanniába. Egy további angliai páciens esetében egyelőre nem sikerült felderíteni, hogy mikor és hol fertőződött meg.

Whitty professzor tájékoztatásából kitűnik, hogy az új fertőzéseket meglehetősen széles földrajzi körben azonosították: Londonból, Manchesterből, valamint Nyugat-Yorkshire, Hertfordshire és Gloucestershire megyékből érkezett bejelentés vasárnap újonnan kimutatott koronavírus-fertőzésekről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?