A kormány szerint kicsi az esély, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot

Jelenleg Magyarországon koronavírusos megbetegedésről nem tud a kormány - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán sajtótájékoztatón, amelyen az operatív törzs a koronavírus miatt januárban elfogadott 28 pontos akcióterven túli új intézkedéseket jelentett be.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, bár a vírus európai terjedése miatt kicsi az esély annak az elkerülésére, hogy a koronavírus Magyarországot is érintse, pillanatnyilag Magyarországon koronavírusos megbetegedésről nem tudnak.

A miniszter a kedd esti adatokat ismertetve azt mondta, 41 országban 81 ezer főre emelkedett a fertőzöttek száma, 2762-en vesztették életüket a vírus miatt. Európában 12-en haltak meg a vírus miatt, ebből 11-en Olaszországban, ahol a legsúlyosabb a helyzet. Közölte, két határon kívüli magyar megbetegedésről tud a kormány, egy Bécsben élő nőről és a japán hajón tartózkodó férfiról.

Rögzítette: minden bajba jutott magyar állampolgárnak bárhol a világon azonnal igyekeznek segíteni. Akik igényt tartottak rá, azokat hazahozták Vuhanból - emlékeztetett. Hozzátette: figyelemmel kísérik a japán hajón megfertőződött magyar sorsát, illetve ha szükséges, karantént biztosítanak a haza érkezett magyaroknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?