Meghalt a Diamond Princess egy újabb utasa


-A A+Meghalt a Diamond Princess egy újabb utasa, egy idős férfi. A Jomiuri Simbun című japán napilap magukat megnevezni nem kívánó kormányzati forrásokra hivatkozva hozzáteszi, egyelőre nem tudják, hogy a 80 év fölötti áldozat fertőzött volt-e, sem azt, hogy a koronavírus okozta-e a halálát.

A Diamond Princess óceánjárót február 5-én vesztegzár alá vonták Jokohamánál. Ezt február 19-én feloldották, és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, de a személyzet jelentős része ott maradt.

A vietnami egészségügyi minisztérium keddi bejelentése szerint február 13. óta nem jelentettek az ország területéről megbetegedést, a korábban megfertőződött 16 ember – köztük egy 3 hónapos csecsemő – állapota stabil.

Dél-Korea keddre virradóra újabb megbetegedéseket jelentett Észak-Kjonszang tartomány egyik, fogyatékkal élők számára kialakított kórházából. Ezzel az országban a megbetegedések száma elérte a 893-at. Január 20. óta a járvány Dél-Koreában 9 halálos áldozatot követelt.

Eközben Kínában a járvány csillapodni látszik: a kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint a vírus terjedése nagyrészt az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhan városra korlátozódott.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X