Részletek derültek ki a koronavírussal fertőzött román állampolgárról

Az Argeș megyei Bascov településről származik az a román állampolgárságú férfi, aki koronavírussal fertőződött a japán partoknál veszteglő, karantén alá helyezett Diamond Princess luxus-üdülőhajón – tudta meg a román sajtó.

A sursata.ro portál információi szerint a férfi már tíz éve a legénység tagja, a konyhán dolgozik. A legénység tagja a felesége is, akinél azonban nem jelentkeztek a fertőzés tünetei. A férfit elkülönítve, egy jokohamai kórházban ápolják.

Mint írtuk, csütörtökön a tokiói román nagykövetség értesítette a bukaresti külügyminisztériumot a román állampolgár megbetegedéséről. Az üdülőhajón jelenleg 16 román állampolgár tartózkodik, közülük csak ketten utasok, a többiek a legénység tagjai. A tokiói román nagykövetség tartja velük a kapcsolatot – közölte a külügy.

Csütörtökre 219-re nőtt a hajón lévő fertőzöttek száma, miután újabb 44 emberről derült ki, hogy megkapta a vírusfertőzést. A betegeket a Kaganava prefektúra kórházaiban ápolják. Az óceánjáró fedélzetén eredetileg 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodott, összesen 56 országból. Három magyar állampolgár van közöttük. A hajó február 19-éig van karanténban.

Kapcsolódók

Kimaradt?