Borboly Csabát alelnökének választotta a Régiók Európai Bizottsága

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke lesz az alelnök Románia részéről a következő időszakban a Régiók Európai Bizottságában– dőlt el a testület keddi alakuló plenáris ülésén. Az elöljáró ugyanakkor folytatja a munkát az oktatási szakbizottságban (SEDEC) az Európai Néppárt frakciójának politikai koordinátoraként is – közölte Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

"Ezzel a lépéssel közelebb hozzuk Európát Hargita megyéhez. Javaslatunkra olyan témák is a brüsszeli döntéshozók asztalára kerülnek, amelyekkel korábban nem foglalkoztak. Azért fontos az alelnökség, mert olyan témaköröket tudunk napirenden tálalni, mint a kisebbségi jogok, az őshonos kisebbségek helyzete, petíciók, egy sor olyan kérdés, amely a magyarság számára aktuális, és az európai uniós intézményekben is többet kell ezekről beszélni. Ezeket eddig csak érintőlegesen tárgyalták, de az elnökség hatásköre a napirendre tűzése, és így közvetlenül tudjuk befolyásolni ezeknek az ügyeknek a tárgyalását" – nyilatkozta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Régiók Bizottsága eddig öt jelentést fogadott el, amelyet Hargita Megye Tanácsának elnöke készített, mint raportőr ifjúság, oktatás és környezetvédelmi témákban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?