FRISSÍTVE – Húszra emelkedett az ámokfutó thaiföldi katona áldozatainak száma

FRISSÍTVE: Húszra emelkedett azoknak az áldozatoknak a száma, akiket lelőtt egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima (másik nevén Korat) városban, a fővárostól, Bangkoktól 155 mérföldre. További 21 ember megsebesült.

Az ámokfutót még nem sikerült elfogni – jelentette a rendőrség és a helyi média. A Daily Mail szerint az elkövető Jakrapanth Thomma őrmester, az indítéka nem ismert.

„A férfi géppisztollyal a város több pontján nyitott tüzet ártatlan emberekre, akik közül több életét vesztette vagy megsebesült” – mondta egy rendőrségi szóvivő. A hatóságok egyelőre nem tudták elfogni a támadót, aki egy bevásárlóközpontban barikádozta el magát.

A helyi média úgy tudja, hogy a halálos áldozatok száma tizenkettő, a sebesültek számát egyelőre nem tudni.

 

A gyanúsított röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „a halál elkerülhetetlen mindenki számára”, és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A férfi először egy háznál lövöldözött, majd egy katonai támaszponton új fegyvert szerzett, és ott is lövöldözni kezdett.

A bevásárlóközpontnál készült videofelvételeken látszik, ahogy az emberek a parkoló autók között keresnek fedezéket, miközben a férfi lövöldözik.

 

Az áruházat lezárták és körülvették, a hatóságok próbálják kimenteni az épületben rekedteket és elfogni az ámokfutót.

 

A Daily Mail kora esti tudósítása szerint már 17-en haltak meg a lövöldözésben, később pedig már húszra módosította ezt a számot.

A Facebook törölte a támadó fiókját, mert „sértette a közösségi elveket”, hogy a gyilkosságsorozat előtt és a vérengzés közben is posztolt a tragédiáról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?