Tünetmentesek a jokohamai kikötőben vesztegzár alatt lévő hajó román utasai

Jó az egészségi állapota annak a 17 román állampolgárnak, akik egy vesztegzár alatt lévő hajón tartózkodnak a jokohamai kikötőben – közölte a külügyminisztérium. A szaktárca szerint egyetlen román állampolgár sincs a 61, bizonyítottan koronavírussal fertőzött személy között, akik a japán kikötőben lévő, vesztegzár alá helyezett járművön vannak.

A külügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint a japán külügyi tárca értesítette Románia Tokiói Nagykövetségét arról, hogy egy sétahajón több koronavírusos megbetegedést is észleltek, emiatt a hajót vesztegzár alá helyezték. A vízi járművön 17 román állampolgár is van: ketten turisták, 15-en a személyzet tagjai.

A japán hatóságok kedden kezdték el kivizsgálni a Diamond Princess sétahajó fedélzetén levő személyeket, miután a hajó egy korábbi utasáról Hong Kongban derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. A hajó hétfő este érkezett a jokohamai kikötő közelébe. A Diamond Princessen körülbelül 3700 ember van, eddig 61 esetben igazolták be az orvosi vizsgálatok a koronavírussal való fertőzöttséget.

(Nyitókép: Karanténban lévő turista a hajó fedélzetén | Fotó: japantimed.co.jp)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?