Bele kell húzni: nagyobb támogatásra számított az SZNT a polgári kezdeményezéséhez


-A A+Nagyon rosszul áll a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtés, további támogatókra lenne szükség – mondta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottja péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Dabis Attila közlése szerint az SZNT által kezdeményezett akciót azért indították, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez.

„Azt gondoltuk, hogy ez egy olyan téma, amely alapvetően érint mindenkit, ehhez képest nem mozdultak meg azok a partnerek, akik szóban már nagyon sokszor jelentkeztek a közös munkára” – fogalmazott Dabis Attila. Elmondta, hogy már csak 90 nap van hátra az akció végéig, és mindössze 60 ezer aláírás gyűlt össze. A műsorban elhangzott az is, hogy egymillió aláírásra lenne szükség a kezdeményezéshez.

A Székely Nemzeti Tanács Facebook-oldalán eközben mozgósító üzenetet tett közzé, amelyben közli azt is, hogy eddig a szükséges aláírások 6 százaléka gyűlt csak össze.

 

A külügyi megbízott szerint még mindig van elegendő idő arra, hogy ezen változtassanak, de ehhez mostantól naponta legalább 10 ezer aláírást kell gyűjteniük.

(Nyitókép: Dabis Attila az Európai Parlamentben | Forrás: Facebook)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X