Újabb 41 fertőzöttet találtak a karantén alá helyezett japán óceánjáró utasai között


-A A+A Japánban, Jokohama partjainál karantén alá helyezett óceánjáró hajó további 41 utasáról állapították meg, hogy megfertőződtek az újfajta koronavírussal - közölte a japán egészségügyi minisztérium. Ezzel 61-re emelkedett a hajón a tüdőgyulladást okozó vírus fertőzöttjeinek száma.

A Hongkongból érkezett Diamond Princess üdülőhajót Tokiótól délre, a jokohamai kikötő közelében horgonyozták le, miután kiderült, hogy a korábban Hongkongban kiszállt utasok egyike megfertőződött a Kínai Hupej tartományban súlyos járványt okozó vírussal. Az óceánjáró fedélzetén 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból, és mindnyájuknak két hétig a kabinjaikban kell maradniuk. 

A román külügy tájékoztatása szerint 17 román, a magyar külügy információi szerint pedig három magyar is dolgozik a tengerjárón.

A fertőzéssel diagnosztizált utasok 20 és 80 év közötti felnőttek- Őket Tokió és néhány közeli prefektúra kórházaiba szállítják. A minisztériumi közlés szerint egyikük sem mutatja még a koronavírus okozta betegség tüneteit. Az újonnan fertőzöttnek nyilvánított utasok közül 21 japán, 8 amerikai, 5-5 ausztrál és kanadai, illetve 1-1 argentin és brit állampolgár van.

Kato Kacunobu japán egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: mindent elkövetnek azért, hogy átfogó intézkedésekkel elejét vegyék a hajón a további fertőzéseknek. A kétheti karantén február 19-re kitűzött feloldását az eddig megállapított fertőzések nem befolyásolják.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X