Tizenhét román van a koronavírus miatt vesztegzár alá helyezett hajón

Tizenhét román állampolgár is van annak a sétahajónak a fedélzetén, amelyet koronavírus miatt vesztegzár alá helyeztek a japán Jokohama kikötőben.

A román külügyminisztérium közleménye szerint a japán külügyi tárca értesítette Románia Tokiói Nagykövetségét arról, hogy egy sétahajón több koronavírusos megbetegedést is észleltek, emiatt a hajót vesztegzár alá helyezték. A vízi járművön 17 román állampolgár is van: ketten turisták, 15-en a személyzet tagjai.

Mint korábban írtuk, a hajón három magyar állampolgár is dolgozik.

A japán hatóságok kedden kezdték el kivizsgálni a Diamond Princess sétahajó fedélzetén levő személyeket, miután a hajó egy korábbi utasáról Hong Kongban derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. A hajó hétfő este érkezett a jokohamai kikötő közelébe. A japán sajtó szerint csütörtökön már 20-ra emelkedett a koronavírussal diagnosztizált személyek száma a hajón. A Diamond Princess-en körülbelül 3700 ember van.

A japán kormány arra kérte az 56 országból származó utasokat és személyzetet, hogy két további hétre még maradjanak a karanténban – közölte Kató. A hajó egyik utasa telefonon elmondta: közölték velük, a hajó ki fog kötni, hogy feltöltse élelmiszerkészletét és felvegyen más szükséges cikkeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?