Marian C. lehet az első, koronavírussal fertőzött román állampolgár

Karanténban tartják az olasz egészségügyi hatóságok azt a 41 éves román férfit, aki csütörtökön délután erős köhögéssel és magas lázzal jelentkezett a római Hotel Palatino orvosi szobájában. Az óvatosság oka, hogy ebben a hotelben szállt meg az a két idős kínai turista, akiknél kimutatták a koronavírust. 

Marian C.-t ugyanabban a római Lazzaro Spallanzani fertőzőkórházban különítették el, ahol a két kínai turisták is kezelik.

Eközben a Palatino Hotelben lezárták a kínai turisták szobáját és majd a közegészségügyi hatóságok fertőtlenítették a helyiségeket. 

A kínai pár január 23-án érkezett meg Vuhanból a milánói Malpensa repülőtérre, ahonnan egy kínai turistacsoporttal, több város - köztük Parma - érintésével jutottak el Rómába. A csoportban ők voltak az egyedüliek, akik az új koronavírus gócpontjának tartott kínai térségből érkeztek. Rómában a belvárosban, a Hotel Palatinóban szálltak meg. Szerdán lázas tünetekkel szállították őket a Spallanzani kórházba. A kórházban leállították a betegfogadást. 

A kínai turistacsoport többi tagját is ellenőrizték, de nem bizonyultak fertőzöttnek.  

Az olasz kormányfő a pánik elkerülésére intett hangsúlyozva, hogy a helyzet "ellenőrzés alatt van". Ugyanakkor bejelentette, lezárták az Olaszország és Kína közötti légifolyosót.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?