Megugrott a halálos áldozatok száma – egyre hevesebb a koronavírus-járvány

A koronavírus okozta járvány terjedésének fékezése érdekében Kínában hétfőn meghosszabbították három nappal - egészen vasárnapig - a holdújévi szünetet.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint a vírus "egyre hevesebben" terjed. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint 24 óra alatt 769 beteg esetében bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött, számuk így már 2744-re nőtt. Ugyancsak rohamosan emelkedik a ragály halottainak és válságos állapotú betegeinek száma.

Vasárnap estére már 80-an haltak bele a kórba, reggel még 56 volt az elhunytak száma. A betegek közül - ugyancsak vasárnap esti adat - 461 állapota vált válságossá, reggel még 324 volt a számuk. Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.

A kínai kormány hétfői közlése szerint öt koravírusos beteg van Hongkongban, kettő pedig Makaón. Szórványos eseteket jelentettek Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?