Megugrott a halálos áldozatok száma – egyre hevesebb a koronavírus-járvány


-A A+A koronavírus okozta járvány terjedésének fékezése érdekében Kínában hétfőn meghosszabbították három nappal - egészen vasárnapig - a holdújévi szünetet.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint a vírus "egyre hevesebben" terjed. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint 24 óra alatt 769 beteg esetében bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött, számuk így már 2744-re nőtt. Ugyancsak rohamosan emelkedik a ragály halottainak és válságos állapotú betegeinek száma.

Vasárnap estére már 80-an haltak bele a kórba, reggel még 56 volt az elhunytak száma. A betegek közül - ugyancsak vasárnap esti adat - 461 állapota vált válságossá, reggel még 324 volt a számuk. Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.

A kínai kormány hétfői közlése szerint öt koravírusos beteg van Hongkongban, kettő pedig Makaón. Szórványos eseteket jelentettek Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X