Trumppal fog ebédelni Johannis a londoni NATO-csúcson

Klaus Johannis államfő munkaebéden vesz részt kedden Londonban az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump, valamint Lengyelország, Észtország, Lettország, Litvánia, Görögország, Bulgária és Nagy-Britannia vezetőinek társaságában - nyilatkozták hivatalos források.

Klaus Johannis a megalakulásának 70. évfordulóját ünneplő NATO csúcstalálkozója alkalmából tartózkodik Londonban kedden és szerdán. Kedden a román elnök jelen lesz azokon a fogadásokon, amelyeket II. Erzsébet királynő, majd Boris Johnson brit miniszterelnök ad ez alkalomból.

Szerdán Klaus Johannos is részt vesz a NATO munkaülésén, amelyen szó lesz többek között az észak-atlanti szövetség prioritásairól és a jövőbeni tervekről. Az ülésen részt vevő állam- és kormányfők áttekintik többek között a védelem és az elrettentés helyzetét, illetve határozatokat fogadnak el a NATO korszerűsítéséről, valamint az euroatlanti térséget érintő fenyegetések és kihívások kezelésében betöltött szerepének növeléséről.

A romániai küldöttségnek Klaus Johannis mellett tagja még Nicolae Ciucă védelmi miniszter, valamint a hadsereg vezérkari főnöke, Daniel Petrescu.

Kapcsolódók

Kimaradt?