FRISSÍTVE - Ezért nem voltak magyar áldozatai a felvidéki Nyitragerencséren történt balesetnek

Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán - jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A sebesültek száma megközelíti a 20-at. FRISSÍTÉS: az '56-os megemlékezés miatt nem voltak magyar geyrekek a buszon.

A tragikus kimenetelű baleset során egy kamionnal ütközött össze egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult. A baleset oka és az áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség legkevesebb 12 halottról és sok sebesültről. köztük tíz súlyos állapotban lévő személyről tud, a Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség már 13 halottról és közel 20 sebesültről, számolt be.

A helyszínen, ahová harminc tűzoltó és több mentőhelikopter érkezett, jelenleg is zajlik a baleset sérültjeinek mentése. A tűzoltók helyszíni közlése szerint, az áldozatok száma még tovább nőhet, mivel több személyt még nem sikerült kiszabadítani az autóbusz roncsai közül. A sérültek egy részét sajtóértesülések szerint közben már a nyitrai kórházba szállították.

A Cipruson munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére reagálva bejelentette: megszakítja külföldi útját és azonnal hazarepül.

Frissítés: A magyar diákok '56-ról emlékeztek meg, ezért nem voltak a buszon A ma7.sk telefonon felhívta az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolát, amelynek igazgatója Patay Péter megnyugtató választ adott: diákjaik közül senki sem érintett a balesetben.

Bár a koloni tanulók szoktak azzal a busszal, illetve járattal hazajárni, amely most balesetet szenvedett, de ma csak később mentek haza, mivel az iskolában 1956-ról emlékeztek meg, majd ezután átmentek a kápolnába, ahol az iskolaalapítóra, Paulisz Boldizsárra és Esterházy Jánosra emlékeztek.

Kapcsolódók

Kimaradt?