Drasztikus sebességkorlátkozást vezetne be Hollandia az autópályákon


-A A+A holland autópályákon nappal 100 km/h-ra korlátoznák a megengedett legnagyobb sebességet, a kiszivárgott tervezet szerint az intézkedést 2020-tól vezetnék be.

A holland média értesülései szerint a jelenlegi 130 km/h-ás sebességkorlátozás éjszaka a későbbiekben is érvényben maradna, a várhatóan szerdán bejelentésre kerülő tervezet szerint az autóvezetők este kilenc és reggel hat óra között továbbra is a jelenleg érvényes, maximálisan 130 km/h-val haladhatnak majd.

A károsanyag-kibocsátás csökkentése annyira súlyos problémává vált, hogy a BBC beszámolója szerint Hollandiában több infrastrukturális-beruházást felfüggesztettek. A holland legfelsőbb bíróság korábbi döntése alapján a nitrogén-oxid kibocsátás az utakra, az ingatlan építésekre vonatkozó tervek ezreit érinti, a holland építési engedélyek kiadására vonatkozó szabályok megsértik az EU környezetvédelmi jogszabályait.

A holland kormányzat jövőre 75 000 lakás építését tervezi, ezért a kabinet több lépést is fontolgat a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, a lehetőségek között felmerült a vasárnapi autózási tilalom is. A BBC szerint emellett az is felmerült, hogy állat takarmányok mellé olyan enzimet adagolnának, amelynek segítségével csökkenthető lenne a szarvasmarháktól származó károsanyagok kibocsátása.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X