Apja nyomdokában lépne ifj. Donald Trump?

Könyvet jelentetett meg Donald Trump idősebbik fia az elnök politikáját ellenző „hisztériakeltőkről”.

„A baloldali elitek” azt akarják, hogy ne olvassák a könyvet - fogalmazott az ifjabb Trump. „A hisztériakeltők, avagy hogyan táplálják a progresszívak a gyűlöletet és hogyan akarnak elhallgattatni bennünket” című könyv kedden került a boltokba, és már előző nap - előjegyzésben - a harmadik helyen szerepelt az Amazon internetes áruház népszerűségi listáján. Donald Trump elnök hétfőn a Twitteren népszerűsítette a fia könyvét.

Trump elnök fia „a szánalmasaknak” ajánlotta a könyvet, célozva ezzel Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt 2016-ban elhangzott, és nagy vihart kiváltott megjegyzésére, amely szerint a republikánusokra szavazó amerikaiak "szánalmasak".

A 41 éves ifj. Donald Trump New Yorkban él, és öccsével, Eric Trumppal együtt irányítja a Trump-vállalatbirodalmat. Gyakran jelenik meg a médiában harsány megjegyzéseivel, harcias Twitter-bejegyzéseivel. A Fox televíziónak kedden reggel - a könyv megjelenése alkalmából - adott interjújában ki is tért arra, hogy még az apja is időről-időre figyelmezteti őt, hogy vissza kellene fognia magát a közösségi médiában. „41 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy rájöjjek, valószínűleg sokkal jobban hasonlítok az apámra, mint azt valaha is gondoltuk volna. S amikor sarokba szorítanak, akkor mi harcolni szoktunk" – fogalmazott az interjúban az ifjabb Trump.

Az elnök fia kedden interjút adott a CBS televíziónak is. Azt hangoztatta, hogy mindkét politikai táborban vannak, akik szeretnék „megfúrni” apja elnökségét. „A Fehér Házban sokan vannak, akik nem az ő érdekeit szolgálják, a saját jövőjüket tekintik elsődlegesnek” - vélekedett ifjabb Donald Trump. A műsorvezető felvetésére nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy ő is politikai pályára lépjen.

Kapcsolódók

Kimaradt?