Megzavarták Orbán Viktor parlamenti felszólalását

FRISSÍTVE: Megzavarta a miniszterelnök parlamenti felszólalását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

Orbán Viktor a pulpituson beszélt, amikor Hadházy Ákos táblákat tartott elé. Az egyiken az állt: „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”, a másikob pedig az: „Stop propaganda, stop korrupció!” Kövér László házelnök rendreutasította a képviselőt; a kormányfő folytatta a beszédét, majd megpróbálta kivenni az egyik táblát a képviselő kezéből, ez azonban nem sikerült.

Az Országgyűlés elnöke ezt követően azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az e

llenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége - tette hozzá. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz "az agresszív háborús politika" a célravezető, amit idáig folytattak.

Arra kérte az ellenzéki képviselőket, tartsák be a házszabályt, "ne csináljanak cirkuszt a parlamentből". Kövér László azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért. Ezt követően Orbán Viktor folytatta beszédét, fideszes képviselők pedig egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a pulpitus előtt álló ellenzéki képviselő kezéből a tábláit.

Kapcsolódók

Kimaradt?