A brit és az ír kormányfő szerint még mindig van lehetőség a Brexit-megállapodásra

A brit és az ír miniszterelnök szerint még mindig van lehetőség a megállapodásra a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.

Boris Johnson és Leo Varadkar csütörtök délután tartott magánjellegűnek minősített megbeszélést a Liverpoolhoz közeli, északnyugat-angliai Thornton Manor kastélyban.Boris Johnson és Leo Varadkar csütörtök délután tartott magánjellegűnek minősített megbeszélés

A Downing Street által a nem sajtónyilvános találkozóról kiadott közlemény megfogalmazása szerint Johnson és Varadkar „lát olyan ösvényt, amely elvezethet a lehetséges megállapodáshoz”.  A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint a brit és az ír kormányfő egyetértett abban is, hogy mindenkinek érdekében áll a megállapodás a Brexit feltételeiről.

A beszámoló szerint a „részletes és konstruktív” tárgyalások a vámügyi problémákra és az egyetértési jogra összpontosítottak. Ez utóbbi kitétel nyilvánvalóan a brit megállapodási javaslatcsomagnak arra a vitatott elemére utal, amely szerint az ír szigetre vonatkozó jövőbeni szabályozás fenntartásához az észak-írországi parlament támogatása is kell.

Kapcsolódók

Kimaradt?