Önkormányzati választások: szorongatja az ellenzéki jelölt Tarlós Istvánt Budapesten


-A A+A biztos választók között statisztikai hibahatáron belülre, 1 százalékra került Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Tarlós Istvántól a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Országosan vezet a Fidesz, de Budapesten erősebb az ellenzék – írja a hvg.hu.

Magyarországon október 13-án tartanak önkormányzati választásokat. Bár a fővárosi szavazók körében is a Fidesz a legnépszerűbb, az ellenzéki pártok összesített eredménye jobb a kormánypárténál: a HVG megbízásából készített Medián-felmérés szerint a választani tudó biztos szavazók körében nem kevesebb, mint 10 százalékpont az ellenzék előnye. A portál szerint ez még az 500 fős budapesti mintán is jócskán meghaladja a hibahatárt.

A lap külön érdekességként említi meg, hogy Budapesten (a Demokratikus Koalíciót hajszállal megelőzve) jelenleg a Momentum a legerősebb párt. A Fidesz és az ellenzék versengése a leglátványosabban és egyben legkiegyensúlyozottabban a főpolgármester-jelöltek párharcában mutatkozik meg.

Tarlós István és Karácsony Gergely között hibahatáron belülire olvadt a különbség, sőt a választani tudó biztos szavazók körében a kihívó 1 százalékpontnyira megközelítette a hivatalban lévő főpolgármestert – olvasható a Medián elemzésében.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X