Lemondott tiszteletbeli kormányfőtanácsosi funkciójáról Ilan Laufer

Lemondott tiszteletbeli kormányfőtanácsosi funkciójáról Ilan Laufer. Döntését a Facebookon jelentette be, hogy lemond tisztségéről, miután Viorica Dăncilă miniszterelnök nem kérte fel, hogy elkísérje az Amerikai Egyesült Államokba tett látogatásán, noha kiválóan ismeri a két ország kapcsolatait, ráadásul ő a Szociáldemokrata Párt (PSD) amerikai szervezetének elnöke is.

„Úgy látom, a miniszterelnök inkább külső tanácsosokat részesít előnyben, így abba a helyzetbe kerültem, hogy egyik feladatomat sem tudom ellátni, amellyel pártbéli kollégáim megbíztak. Ma értesítettem a kormányfőt döntésemről, miszerint lemondok tisztségemről” – derül ki Laufer bejegyzéséből.

Harry-Ilan Laufer egy éve az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik, ahol a két ország közötti kétoldalú gazdasági kapcsolatok megszilárdítását célzó programot irányít. Idéntől a PSD egyesült államokbeli szervezetének elnöki tisztségét is betölti. 2018. december 17-étől töltötte be Viorica Dancilă tiszteletbeli tanácsosának tisztségét, amely egy javadalmazás nélküli funkció.

Korábban Laufer üzleti környezetért felelős miniszter volt Mihai Tudose kormányában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?