Hatékonyság: hat óra alatt megmentették a rendőrök az elrabolt román nőt

Elrabolt és fogva tartott egy 26 éves román nőt egy férfi Spanyolországban. Hat órával azután, hogy sikerült felvennie a kapcsolatot a családjával, megmentette az áldozatot a spanyol csendőrség.

A spanyol sajtó beszámolói szerint a nőt az ország északkeleti részében lévő Monzonban tartotta fogva az elrablója. Fogsága ideje alatt sikerült felvennie a kapcsolatot a Romániában lévő hozzátartozóival.

Családja értesítette a román rendőrséget, akiknek képviselői felvették a kapcsolatot a spanyol hatóságokkal. A spanyol csendőrségnek, a Guardia Civilnek kevesebb mint hat óra alatt sikerült azonosítani a nő tartózkodási helyét. Erőszakkal behatoltak a lakásba, és megmentették a román állampolgárt.

A helyi sajtó szerint a fiatal román nő állapota kielégítő, a bal karján kés okozta sérülések vannak. A csendőrök a lakásban kábítószert is lefoglaltak. Elrablóját, egy 36 éves monzoni férfit őrizetbe vették, de a bíróság meglepő döntése értelmében szabadlábon védekezhet. Az akcióról videót is készített a Guardia Civil.

A román sajtó által idézett spanyol híradásokból nem derül ki, hogy mi volt a férfi indítéka, és az sem, hogyan sikerült a nőnek felvennie a kapcsolatot a családjával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?