Több csont is el volt törve a magánzárkájában holtan talált Jeffrey Epstein nyakában

Nagyon zavarosak a múlt héten a magáncellájában elhunyt Jeffrey Epstein halálának körülményei. Eleinte úgy tűnt, hogy az amerikai milliárdos öngyilkos lett, de a CNN cikke szerint már nagyon sok a kérdőjel az üzletember halála körül.

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt  milliárdost szombatra virradóra találták eszméletlenül a cellájában, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A rendőrség és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el. Az igazságügyi orvosszakértő azonban a boncolás után - vasárnap este - azt közölte, hogy további információkra van szüksége a halál okának megállapításához.

Most újabb részletek láttak napvilágot a boncolásról: a CNN csütörtökön - a The Washington Post értesülései alapján - arról ír, hogy egyre zavarosabban Epstein halálának körülményei. Információk szerint ugyanis a férfi nyakán több csont is törött volt - ám a szakértők szerint oly módon, hogy az nem teszi valószínűvé az öngyilkosságot.

A börtönben egyébként számos személyi változást hajtottak végre: a börtön igazgatóját áthelyezték, az intézmény két másik tisztségviselőjét a vizsgálatok lezárultáig szabadságra küldték. Később bejelentették, hogy a manhattani börtönnek új ügyvezető igazgatója lesz James Petrucci személyében. William Barr igazságügyi miniszter hétfőn New Orleansban azt is bejelentette, hogy a börtönben "komoly szabálytalanságok" történtek.

Miközben Epstein halálának körülményeit illetően különböző elméletek kaptak lábra, a CBS televízió kedden arról közölt riportot, hogy szombatra virradóra kiabálást és sikoltozó hangokat lehetett hallani Epstein cellája felől. Az is kiderült, hogy két börtönőr próbálta újraéleszteni őt, miközben az ismételgették: "lélegezz, Epstein, lélegezz!".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?