Pultokon átmászva menekültek a Sziget fesztiválról Ed Sheeran koncertje alatt

Hatalmas tömeg verődött össze a budapesti Sziget fesztivál első estéjén Ed Sheeran koncertjére, többen rosszul lettek, és a pultosok mentették ki őket, számol be az Index.hu.

A portál olvasói pánikba esett, hangosan sikító lányról, „vérfagyasztó” élményekről, büfépulton át menekülő emberekről számoltak be. Mások arra panaszkodtak, hogy csak hosszas várakozás után lehetett kijutni a fesztivál területéről, voltak, akik 20 perces, mások egy teljes órás veszteglésről írtak.

 

A Sziget szervezői az Indexnek azt írták, számítottak arra, hogy Ed Sheeran koncertje alatt teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a fesztivál területén, és azzal is kalkuláltak, hogy a közönség egyszerre távozik majd. Mindezt figyelembe véve szakaszosan engedték ki a látogatókat, a hatóságok felügyelete alatt, a biztonsági terveknek megfelelően. Közleményük szerint a nagyszínpad előtt 60 ezren gyűltek össze, és „elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű  eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek”. Hangsúlyozták, hogy személyi sérülés nem történt, és másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról.

Kapcsolódók

Kimaradt?