Újabb lövöldözés tört ki az Egyesült Államokban, két támadó is lehet

Lövöldözés volt az Ohio állambeli Daytonban, a rendőrség szerint többen meghaltak és megsebesültek a támadásban – adta hírül az amerikai média vasárnap. Több sebesült állapota válságos.

A WHIO-TV helyi tévécsatorna úgy tudja, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök lelőtték a támadót, de egy másik fegyveresnek – aki feltételezhetően a tettestársa volt – sikerült elmenekülnie. A rendőrség további áldozatok után kutatva átfésülte a környékbeli szórakozóhelyeket, és felszólította a lakosokat, hogy kerüljék a környéket.

Mindössze néhány órával korábban az amerikai-mexikói határon fekvő El Pasóban volt fegyveres támadás, amelyben legalább húszan meghaltak és 26-an megsebesültek. A támadó egy 21 éves fehér férfi volt, aki feltehetőleg idegengyűlöletből követte el tettét.

Kedden pedig ketten meghaltak és egy rendőr megsebesült a Mississippi állambeli Southavenben, egy Walmart áruházban. Az elkövetőt meglőtték, majd őrizetbe vették. Múlt vasárnap hárman – köztük egy hatéves kisfiú – vesztették életüket és tizenöten megsebesültek, amikor egy 19 éves férfi egy AK-47-es gépkarabéllyal lövöldözni kezdett a kaliforniai Gilroyban rendezett fokhagymafesztiválon. A rendőrök agyonlőtték a támadót.

Kapcsolódók

Kimaradt?