Winkler Gyula a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnöke maradt az EP-ben

Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője újabb alelnöki megbízatást kapott szerdán az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságában (INTA). A testület alakuló ülésén megválasztották a bizottsági elnököt is.

"Megtiszteltetés, hogy újra megválasztottak a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnökévé, de ugyanakkor hatalmas kihívást is jelent. A globális kereskedelem rendkívül ingadozó és kiszámíthatatlan időket él, ezért az INTA szakbizottság kiemelkedően fontos szerepet játszik az Európai Unió döntéseiben" – hangsúlyozta Winkler Gyula a szakbizottság alakuló ülését követően.

A politikus szerint biztosítani kell, hogy az európai iparágak a nemzetközi piacon védelmet kapjanak a tisztességtelen versennyel szemben. „A KKV-k érdekeinek elősegítéséhez kívánok hozzájárulni, hiszen jobban ki kell használják az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit. A kereskedelemnek valóban magas hozzáadott értékkel rendelkező munkahelyeket kell létrehoznia” – magyarázta.

A szerdai alakuló gyűlésen arról is döntöttek, hogy az INTA szakbizottsági elnöki tisztségét a továbbiakban is Bernd Lange (Németország, S&D) EP-képviselő tölti be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?