Felrobbantottak egy turistabuszt a gízai piramisok közelében


-A A+

Pokolgépes merényletet követtek el egy turistabusz ellen a gízai piramisok közelében lévő új egyiptomi múzeumnál vasárnap. A merényletben legalább tizenheten megsebesültek, egy részük külföldi.

A merényletet az épülő Nagy Egyiptomi Múzeumnál egy, az út mentén elrejtett robbanószerkezettel követték el. Az autóbusz mozgásban volt a robbanás pillanatában. A Sky News Arabíja hírtelevízió úgy tudja, a sebesültek között tíz egyiptomi és hét dél-afrikai állampolgár van. Egyelőre nincsenek értesülések halálos áldozatokról. A támadást még nem vállalta magára senki.

A történtekről készült – közösségi oldalakon megosztott – felvételeken egy megrongálódott autóbusz és több sebesült turista látható. A jármű ablakai kitörtek, illetve megrepedtek, az utcán törmelék és egy alacsony falban tátongó lyuk is látható volt a képeken.

Decemberben ugyancsak a gízai piramisok közelében egy buszrobbantásban három vietnami turista és egyiptomi idegenvezetőjük életét vesztette, további tíz ember pedig megsebesült. Az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam dzsihadistái ellen főleg a Sínai-félsziget északi részén.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X