Első kerék nélkül landolt egy utasszállítóval a pilóta

Egy mianmari pilóta meghibásodás miatt az orrfutómű nélkül tette le a gépét vasárnap anélkül, hogy bárki megsérült volna a gépen utazó 89 ember közül.

A Myanmar Airlines légitársaság Rangunból érkező UB-103-as járata, egy brazil gyártmányú Embraer 190-LR típusú gép vasárnap reggel szállt le Mandalayban. Je Htut Aung, a mianmari légiközlekedési hivatal igazgatóhelyettese elmondta, hogy a pilóta, Miat Moe Aung kapitány többször is megkísérelte kiengedni az orrfutóművet, először számítógéppel, aztán kézi üzemmódban. Kétszer átrepült a repülőtér felett, hogy ellenőrizzék, sikerült-e kiereszteni a futóművet, majd az előírásoknak megfelelően elégette az üzemanyagot, hogy kisebb legyen a gép súlya.Ezután a hátsó kerekekre tette le a gépet, mielőtt az orrát leengedte, anélkül, hogy bárki megsérült volna a gépen. Az incidens ügyében vizsgálatot indítottak.

 

Ez volt a második légiközlekedési incidens egy hét alatt:  szerdán a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító kisrepülőgépe leszállás közben letért a leszállópályáról és három részre tört a ranguni nemzetközi repülőtéren. Akkor legalább 17 ember megsérült. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?