Ferenc pápa fogadta a romániai látogatására kirendelt testőrséget

Ferenc pápa a Vatikánban fogadta a román Kormányőrség (SPP) küldöttségét, amely személyes biztonságáról fog gondoskodni május 31. és június 2. között, a szentatya romániai látogatásának idején – közölte az eseménnyel foglalkozó minisztériumközi bizottság.

„Ferenc pápa kinyilvánította, bízik a román biztonsági tisztek profizmusában és elhivatottságában, majd megáldotta őket és boldog húsvéti ünnepeket kívánt nekik” – tájékoztattak.

A pápa védelmét romániai látogatása alatt a SPP tisztjeiből álló, külön kiképzésben részesített alakulat látja majd el.

Országos szinten a biztonsági intézkedéseket egy, a védelmi tárcát, a belügyminisztériumot, a Román Hírszerző Szolgálatot, a Külügyi Hírszerző Szolgálatot, a Különleges Hírszerző Szolgálatot és a Védelmi és Őrszolgálatot felölelő bizottság koordinálja majd a pápalátogatás során.

Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjére több mint 110 ezren regisztráltak, de az erdélyi római katolikus főegyházmegye elöljárói arra biztatnak, hogy azok is menjenek Csíksomlyóra, akik előzetesen nem iratkoztak fel. Ők távolabbról, a biztonsági zónán kívülről követhetik a szentmisét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?