Megsebesült Afganisztánban négy román katona

Megsebesült szombaton Afganisztánban, Kandahár tartományban, kelet-európai idő szerint délelőtt tíz óra körül négy román katona; állapotuk stabil - közölte a védelmi minisztérium.

A védelmi tárca közleménye szerint a Sfântul Andrei erővédelmi zászlóalj aknavédelmi rendszerrel ellátott, úgynevezett MRAP-osztályú (Mine Resistant Ambush Protected) páncélozott harcjármű-oszlopa Kandahár környékén járőrözött, amikor egy, az aszimmetrikus hadviselésben elterjedten alkalmazott rögtönzött robbanószeres támadás érte, majd a felkelők gyalogsági könnyűfegyverzetből tüzet nyitottak rájuk.

A román gyalogosok az amerikai szárazföldi és légi egységek támogatásával visszaverték a támadást – közölte a tárca. A négy megsérült román katonát a kandahári légibázis katonai kórházába szállították, állapotuk stabil. Az első orvosi vizsgálat szerint kettőjük lábtörést, egyikük agyrázkódást, a negyedik katona pedig mellkas-sérülést szenvedett.

 

A katonák identitását, a szabályoknak megfelelően, csak azt követően hozzák nyilvánosságra, hogy az incidensről értesítették családjukat. Gabriel Leş védelmi miniszter utólagos Facebook-bejegyzése szerint biztató hírek érkeznek az állapotukról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?