Tizenhárom embert ölt meg egy 60 éves szerb ámokfutó

 

Könyörtelen vérengzésbe kezdett egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében fekvő Velika Ivanča faluban  – jelentette kedd reggel a szerbiai Pink TV. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint nyolcan haltak meg a támadásban, más források azonban tizenháromra teszik a halottak számát.amokfutas

A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédjaira, nem hivatalos információk szerint megölt hat férfit, hat nőt és egy csecsemőt. Ezután megpróbálta megölni saját feleségét, magával is végezni akart. A támadó felesége súlyosan megsebesült. A Blic napilap helyszíni tudósítója szerint a hatvan éves férfi először fiával végzett, majd elindult egyik szomszédtól a másikig. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint Ljubiša és felesége súlyos állapotban, de életben vannak.  Az ámokfutónak állítólag volt fegyverviselési engedélye.

A vérengzés a Mladenovac és Topola között fekvő Velika Ivanča településen történt. A mladenovaci rendőrkapitányság egyelőre csak annyit erősített meg, hogy több halott és több sérült van – írja a Tanjug szerb hírügynökség.

Kimaradt?