Izraeli rakétatámadást vert vissza a szíriai légvédelem

Izraeli rakétatámadást vert vissza a szíriai légvédelem az ország északi részén fekvő Aleppótól nem messze – számolt be szerdán késő este a helyi állami tévé.

A tájékoztatás szerint az ország második nagyvárosától tíz kilométerre északkeletre fekvő Sejk-Nadzsar település ipari negyedének több pontját érte támadás, csupán anyagi károk keletkeztek. Egy névtelen katonai forrás szerint több rakétát sikerült megsemmisíteni.A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet ezzel egy időben arról számolt be, hogy Aleppo repülőterének környékét is érte támadás, akárcsak a szíriai hadsereg és az iráni katonák fegyverraktárát. Az OSDH vezetője, Rami Abdel Rahman azt mondta, hogy a rakétacsapásnak vannak veszteségei, de részletekbe nem bocsátkozott.

Az izraeli rakétacsapás azután történt, hogy Donald Trump amerikai elnök hétfőn aláírta azt a nyilatkozatot, amellyel Washington hivatalosan is elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett. A döntés világszerte éles bírálatokat váltott ki, míg Szíriában tiltakozások voltak ellene. Izrael nemrégiben elismerte, hogy rendszeresen mért légicsapásokat iráni célpontokra Szíriában. Az utolsó ilyen hadművelet januárban volt a damaszkuszi kormányt támogató iráni erők ellen az országban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?