A demokraták nem engedik, hogy a jelöltek vitájának a Fox televízió is házigazdája lehessen


-A A+

Az amerikai Demokrata Párt nem járul hozzá, hogy elnökjelöltségre pályázó politikusai tévévitáinak a republikánusokhoz közel álló Fox televízió is házigazdája lehessen - jelentette be szerdán a párt vezető szerve, az országos bizottság. Trump nem hagyta válasz nélkül a döntést, hasonló eljárást helyezett kilátásba az "álhírek televízióival" szemben.

Tom Perez, a párt elnöke közleményben tudatta: a demokraták nem engedik meg a jobboldali televíziónak, hogy a 2020-as elnökválasztási folyamat során politikusaik akár csak egyetlen tévévitáját is a Fox szervezze.

Perez a The New Yorker című hetilapban a héten megjelent riportra hivatkozott. Az írás Donald Trump elnök és a Fox újságírói közötti személyes kapcsolatokat feszegette, hangsúlyozva azt is, hogy az elnök és munkatársai az exkluzív információkat és interjúkat gyakran a Fox televíziónak adták.

A demokrata pártelnök a hetilap cikkéből azt a következtetést vonta le, hogy - mint közleményében fogalmazott - a Fox "nincs abban a helyzetben, hogy korrekt és semleges vendéglátója legyen jelöltjeinknek a vitákra". 

"Következésképpen a Fox News nem lesz médiapartnerünk a 2020-as demokrata párti előválasztási vitákban" - olvasható a pártelnök közleményében, amelyről a The Washington Post számolt be.

A Fox televízió illetékesei egyelőre csak annyit fűztek hozzá: remélik, hogy a Demokrata Párt átgondolja még az álláspontját, és lehetővé teszi a Fox némely újságírójának is, hogy demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok vitáját vezesse.

A Demokrata Párt a 2016-os előválasztások idején is elutasította, hogy elnökjelölt-aspiránsai vitájának bármelyikét is a Fox munkatársa vezesse.

A demokraták állásfoglalása után szinte percekkel Donald Trump a Twitteren reagált a bejelentésre. "Rendben, akkor azt hiszem, én ugyanezt fogom tenni az álhírek televízióival és a radikálisan baloldali demokratákkal a választási vitákban" - üzente az elnök.
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X