Szigorúbban szabályozná Mallorca az alkoholturizmust

A spanyolországi Mallorca szigetének hatóságai idén nyártól szigorúbb szabályozással akarnak gátat vetni a hírhedt alkoholturizmusnak.

Mallorca több üdülővárosával együtt Palma is jó ideje küzd a főként brit és német fiatalokra jellemző csoportos utcai italozások és randalírozások ellen, amely nemcsak a helyieket, hanem a többi nyaralót is zavarja, és ez sok összetűzést is okozott már az elmúlt években.

Az új szabályozás értelmében a bárokat és sörsátrakat a szórakozónegyedben fizikailag is el kell határolni az utcától, hogy az üdülni vágyókat rávegyék ezzel az ételek és italok beltéri fogyasztására.

A szeszesitalokat, köztük a vodkát, a sört, illetve az egyéb alkoholtartalmú  frissítőket a jövőben nem szabad a bárok előtti utcákon fogyasztani. A rendőrség ellenőrizheti a rendelkezés betartását, és a szabálysértőket akár háromezer euró (egymillió forint) pénzbírsággal is sújthatják.

A szigorú rendelkezés végrehajtása érdekében a szórakozónegyed problémás utcáit a városvezetés különleges turisztikai zónává minősítette – jelentette a helyi sajtó a palmai városvezetésre hivatkozva. A Mallorca Zeitung német nyelvű helyi hírportál pedig úgy tudja, hogy a főváros további térségeire is kiterjesztik ezeket az intézkedéseket.

A Mallorca Zeitung Angelica Pastor városi tanácsosra hivatkozva közölte azt is, hogy az egész tengerparti üdülősávban betiltják a szeszesitalok reklámját, illetve az olyan rendkívüli akciókat, amikor az alkoholt dömpingárakon értékesítik.

A szabályozás a mallorcai idegenforgalmi csúcsidőben, áprilistól szeptemberig lesz érvényben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?