Hazugságvizsgálót vetne be Sanders Trumppal vitázva

Amennyiben sor kerül egy Bernie Sanders-Donald Trump vitára, hazugságvizsgálót alkalmazna a demokraták elnökjelöltje.

Sanders hétfőn beszélt a CNN Town Hallban a demokratikus szocializmusról, arról, hogy elnökként többek között megvalósítaná az univerzális egészségügyi ellátást, illetve az ingyenes nyilvános főiskolákat és egyetemeket – írja a Newsweek.

Sanders arra a kérdésre, hogy Trumppal miként vitázna, azt válaszolta: hazugságvizsgálót vinne magával, amelyik minden hazugság során sípolna. "Ez volna az első dolgom" - tette hozzá. A vermonti szenátor ugyanakkor csalónak és kóros hazudozónak nevezte Trumpot.

Beszélt arról is: természetesen annak konzervatív barátai, aki őszinte emberek: "abban hisznek, amiben hisznek, és én abban hiszek, amiben hiszek, ezt nevezzük demokráciának és ez egy jó dolog, de azt gondolom, hogy az a csaló Trump, az a kóros hazudozó, ami ő, le kell lepleződjön".

Arról, hogy Trump gyakran szidja a mainstream médiát, Sanders azt mondta, az elnök nem akarja, hogy kritizálják, és csak azért becsmérli a médiát, hogy az emberek ne higyjenek a sajtónak.

Az elnökjelölt tisztázta: nemcsak a demorkata többségű régiókba látogat el, hanem a "Trump-országba is", azokkal beszélgetni, akik a jelenlegi elnökre szavaztak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?