Leáll a légiközlekedés szerdán Belgiumban, a romániai járatokat is törölték


-A A+

Teljesen leáll a légiközlekedés szerdán Belgiumban az országos sztrájk miatt, amelyhez a légiforgalmi irányítók is csatlakoztak – jelentették be kedden Brüsszelben. A Wizz Air fapados légitársaság közölte, hogy a sztrájk miatt kénytelenek törölni a Romániából Brüsszelbe tartó szerdai járatokat.

A belgiumi légtér irányítását végző vállalat arról számolt be, hogy a munkabeszüntetés okozta bizonytalanság miatt kedd este 10 órától 24 órán keresztül egyetlen járat indítására vagy fogadására sem adnak engedélyt. Ez alól csak a kormányzati, katonai és vészhelyzeti repülések jelentenek kivételt.

A cég szóvivője közölte, a sztrájk nem érinti a belga légteret 8 000 méter fölötti magasságban átszelő repülőgépeket, mivel azok forgalmát az európai légiforgalmi irányítást összehangoló szervezet (Eurocontrol) maastrichti központja kezeli. A magaslégtérben haladó járatok repülési útvonalát nem változtatják meg.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy összesen hány járatot, illetve utast érint a fennakadás, de az biztos, hogy tízezrekről van szó. Bennfentes források szerint az akció megzavarja a NATO szerdán kezdődő védelmi miniszteri ülését, egyes résztvevők valószínűleg késve fognak megérkezni, írja az MTI.

A legnagyobb belga szakszervezetek által bejelentett általános munkabeszüntetés számos más szektorra is kiterjed február 13-án, egyebek mellett a közhivatalokra, a rendőrségre, a kórházakra, a tömegközlekedésre és a postára is. A tiltakozók béremelést, jobb munkakörülményeket, magasabb jövőbeli nyugdíjakat követelnek.

Csütörtökre teszi át a Wizz Air járatait

A Wizz Air tájékoztatása szerint minden Romániából Brüsszelbe tartó szerdai járatot törölnek. Közölték, február 14-ére, azaz csütörtökre teszik át a W6 3351 Kolozsvár–Charleroi, W6 3352 Charleroi–Kolozsvár; W6 3523 Temesvár–Charleroi, W6 3524 Charleroi–Temesvár; W6 3081A Bukarest–Charleroi, W6 3082A Charleroi–Bukarest járatokat.

 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X