Trumpot a brexitről kérdezték – nem kellett volna

Nagy-Britanniába utazása előtt kérdezték Donald Trumpot a brexitről. Hosszú választ adott, bár nem a témában.

Az amerikai elnök előbb azt mondta, sok mindent olvasott a kérdésről, és úgy tűnik, hogy részben visszakerülnek az EU-ba, de nincs üzenete, nem ő kell erről beszéljen.

Egy hirtelen fordulattal hosszasan fejtegetni kezdte, hogy Skóciában sok birtoka van, oda készül a találkozója előtt. Az egyik kedvence, mondta, Turnberry, amelyik egy "varázslatos hely", itt két napot tartózkodik majd. Aztán a barátságairól beszélt, arról, hogy az édesanyja is ott született. Megdícsérte az ottani nagykövetet is.

 

Miután előbb félreértett egy újságírói kérdést – hard brexit, azaz kemény brexit helyett „heartbreakinget”, vagyis „szívfacsarót” értett – azt mondta: a brexit az brexit, erről döntöttek az emberek. "Azt akarom, hogy az emberek boldogak legyenek, nagyszerű emberek", fogalmazott, majd hirtelen az amerikai választásokról kezdett beszélni, az ottani győzelmeiről és arról, hogy az emberek ott is tüntettek, Nagy-Britanniában is.

Válasza végén az írországi birtokokról is megemlékezett, "mindenhol van birtokom", majd azt mondta, hogy az emberek szeretik őt ott. Végül egy újabb fordulattal megemlítette a migrációt, amelyik miatt szerinte a brexit mellett voksolt a többség.

Címlapi illusztrációnk forrása: Daily Express

Kapcsolódók

Kimaradt?