Nem hisznek a Szovjetunió megszűnésében, nem adóznak többé

Több ezer orosz állampolgár csatlakozott egy szakszervezethez és tagadja meg az adófizetést, mert nem hisznek abban, hogy a Szovjetuniót valóban felszámolták.

Az Union SSR nevű szakszervezet tagjai szovjet állampolgárnak nevezik magukat és a Vkontakte közösségi oldal alapján 15460 tagjuk van már. A Meduza beszámolója szerint a szakszervezetet hívva, amelyet egy volt olajkereskedő alapított, először azt kérdezik meg, hogy miből élünk, majd arra kérnek, hogy csatlakozzunk.

A csatlakozni kívánó tagoknak előbb egy 1000 rubeles, azaz nagyjából 60 lejes összeget kell kifizetniük, majd havonta ennek ötödét. A szervezet hangsúlyt fektet többek között arra, hogy a banki kölcsönöket különböző jogi trükkökkel hogyan kerüljék el a tagjai.

Lenin, Sztálin, Union SSR

Szergej Gyomkin, az alapító 2016-ban indította útjára az Union SSR-t, miután elmondása szerint rájött, hogy "valami nincs rendben". Arra gondolt, hogy mindenét elvehetik tőle, és ez kockázatos a gyerekeire nézve, de nem akar elmenni Oroszországból. A cikk szerint hivatkozott arra, hogy Lenin és Sztálin függött a szakszervezetektől, így tehát nem forradalomra van szükség, hanem a tudatosság forradalmára.

Gyomkin megismerkedett Szergej Taraskinnal, egy másik üzletemberrel, aki abban hisz, hogy a Szovjetunió, sőt a cári Oroszország is létezik törvényesen. A történet még izgalmasabb, miután Taraskin szerint ő mindkét "állam" vezetője, a szovjet kormány pedig minden egyet, az állam útlevelével rendelkező személynek 14 milliárd rubelt ad.

Gyomkin ugyan nem tartja ezt járható útnak, szerinte felelőtlenül ígérget Taraskin, ezért más lehetőséget keresett. Így jutott el a szakszervezet ötletéhez, mert az a jelenlegi törvények szerint működhet. Állítása szerint nem kell regisztrálniuk az államnál, így megtarthatják jogaikat és hatalmukat - a cikk azonban megjegyzi, hogy ez nem így van.

Nem kell adózni!

Az Union SSR az alapítása után megjelentetett egy "elnöki megállapodást" arról, hogy tagjainak nem kell fizetniük számlákat - ők pedig valóban megtagadták ezt az államtól. Vlagyimir Putyin ugyan nem válaszolt a hivatalosnak tartott dokumentumokra, de Gyomkin szerint éppen ezért is van igazuk nekik.

Gyomkin szerint is a Szovjetunió jogi megszűnése hazugság, nincs olyan jogirat állítása szerint, amely a hajdani birodalom földjeit átadta volna a jelenlegi orosz államnak. A cikk itt is megjegyzi, hogy az állítás hamis.

Jelenleg a közüzemek bírósági úton próbálják behajtani a kifizetendő összegeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?