Újraindult a forgalom a drón észlelése miatt leállított londoni Heathrow reptéren

Drón észlelése miatt felfüggesztették a felszálló forgalmat kedd este a londoni Heathrow repülőtéren. Nem egészen háromnegyed órás szünet után a felszálló forgalom újraindult.

A legnagyobb forgalmú brit és európai repülőtér közleménye szerint a repülési biztonság fenntartása indokolta az intézkedést. Heathrow a Scotland Yard bevonásával vizsgálatot indított az ügyben. A rövid közleményből nem derült ki, hogy a drónt pontosan hol észlelték, de valószínűsíthető, hogy az északi pálya környékéről lehet szó, mivel kedd este ezt használták felszállásokra. A párhuzamos déli pályán folyamatos volt a leszálló forgalom. Közép-európai idő szerint este háromnegyed 8 körül ismét elindult a felszálló forgalom Heathrow-n. 

A második legnagyobb forgalmú brit repülőtér, Gatwick térségében közvetlenül karácsony előtt észleltek drónberepüléseket, amelyek miatt másfél napig zárva kellett tartani a Londontól délre fekvő hatalmas légikikötőt. Emiatt több mint ezer járatot kellett törölni vagy más repülőterekre átirányítani. Az átirányítások és járattörlések 140 ezer utast érintettek.

Kimaradt?