Egy angol bíró 83 évet "osztott ki" tíz román bűnözőnek

Nyolcvankét évet és tíz hónapra ítélte el Timothy Pontius angol bíró azt a tíz román bűnözőt, akik összesen egymillió fontnyi aranyat rabolt fél év alatt.

Ugyanakkor azt is egyértelművé tette, szabadulásuk után visszatoloncolják őket Romániába.

A tízfős banda kifejezetten azért érkezett Angliába, hogy jó minőségű aranyat raboljon, fél év alatt hétszer csaptak le. Többnyire kalapáccsal törték be a pultokat, és még azelőtt elhagyták a helyszínt, hogy a rendőrök megérkeztek volna.romanok2

Egyikük letartóztatásakor azt mondta, nem érdekli, mintha nyaralni menne, olyan lesz neki a börtön. Azonban a bíró, Timothy Pontius kijelentette, ezek az emberek nem dolgozni érkeztek, hanem EU-s polgárokként bűnözni, ezért összesen 82 évet és tíz hónapot adott a tíz román rablónak.

A súlyos büntetést annak ellenére adta Pontius bíró, hogy mindegyikük beismerte tettét, és még nem voltak büntetve. romanok3Marius Barbu, Vasile Batarga, Ioan Gavrili és Iulian Culba 9 év 4 hónapot kaptak, Iulian Roman 9 év 6 hónapot, Constantin Irina 8 évet, Georghe Macovei és Ovidiu Gabor 7-7 évet kaptak. Puiu-Dănuţ Păunescunak 7 év 3 hónap, Cătălin Paisenek 6 év 9 hónap büntetést osztott ki a bíró.

A bíró szerint növekedni fog a bűnözés, ha Románia és Bulgária előtt megnyitják a határokat, ezért figyelmeztette a kelet-európai bűnözőket, hogy meg kell érteniük, bárki, aki az Egyesült Királyságba érkezik - a világ bármely részéről is jöjjön -, és súlyos bűncselekményt követ el, visszaél a fogadó ország vendégszeretetével, komoly büntetéssel kell szembenéznie. "Senki se gondolja, hogy a a brit bíróságok kesztyűs kézzel fognak bánni velük."

Az elrabolt ékszerek csak töredéke került elő.

Kimaradt?