Hat halott egy gyerekeket szállító busz orosz balesetében

Hat halottja és több mint 20 sebesültje van annak a balesetnek, amely az oroszországi Vologdai területen történt csütörtökön egy állami gondozott gyermekeket szállító busszal.

A halottak között nincs gyermek - erősítette meg a rendkívüli helyzetek minisztériuma az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökségnek. A hatóság legfrissebb közlése szerint 24 személyt vittek kórházba, ebből 21 gyermek. Kettőjüket intenzív osztályon ápolják.busz

A közlekedési rendőrség is pontosította a korábbi adatokat, és arról tájékoztatott, hogy a gyermekeket szállító jármű nem Kamaz, hanem egy Scania típusú pótkocsis teherautóval ütközött, majd kigyulladt. A buszon összesen 25 gyermek és hat felnőtt utazott. Utóbbiak közül  életét vesztete két kísérő és a busz mindkét sofőrje, ugyancsak meghalt a busszal ütköző, Scania típusú kamion két gépkocsivezetője.  

A baleset helyi idő szerint a délelőtti órákban a Moszkvától északra lévő nagyvárost, Vologdát Novaja Ladogával összekötő autóúton történt, Cserepovec várostól mintegy 10 kilométerre. A forgalom órákig állt a fontos közlekedési útvonalon.

Az is kiderült időközben, hogy a tragédiát egy VAZ-2115-ös személygépkocsi okozta, amely előzés közben oldalról csapódott a szembejövő Scaniának. Ez utóbbinak a sofőrje ekkor elveszítette uralmát járműve felett, amely emiatt frontálisan ütközött az állami gondozottakat szállító Hyundai busszal.

Oroszországban gyakoriak a súlyos közlekedési balesetek, amelyeknek több esetben gyermekek esnek áldozatul. Utoljára január végén az Ural-hegység térségében lévő Szverdlovszki területen egy személyautó ütközött iskolabusszal. Mindkét gépjármű kigyulladt, egy ember meghalt, 10 gyermek megsérült. Az Ukrajnával határos Kurszki területen január 17-én a Moszkvát a Krím-félszigeten lévő ukrajnai Szimferopollal összekötő autóúton egy Ikarusz autóbusz szenvedett balesetet, a buszon főként gyerekek utaztak. Ketten meghaltak, 14-en megsérültek.

 

Kimaradt?