Több zsiráfot akar Kenya


-A A+

Az orvvadászat, az élőhelyek elvesztése, a betegségek, illetve az éghajlat-változások következtében jelentősen csökkent az állatok egyedszáma az afrikai országban.

A program 2018-ban indult és 2022-ig tart, célja az állatok védelmének javítása – mondta Najib Balala, az ország idegenforgalmi és természetvédelmi minisztere. A zsiráfok jelentik Kenya legfőbb turisztikai látványosságát.

A zsiráfok száma napjainkra 28 500-ra csökkent, míg az 1970-es években ez a szám még 80 ezer volt. Szigorúbb törvényekre van szükség, amelyek megszüntetik az állathússal való kereskedést, ugyanis ez a fő oka az egyedszám csökkenésének – tette hozzá Balala.

A tervek szerint a kenyai kormány pótlólagos forrásokat fordít majd a zsiráfok megőrzésének elősegítésére, ahogyan ez az elefántok és az orrszarvúk esetében történt.

Afrika zsiráfpopulációjának 36 százaléka él Kenyában, és megvédésük érdekében veszélyeztetett fajnak szeretnék nyilvánítani az emberi tevékenység és a természeti csapások mértéke miatt.

Philip Muruthi, az Afrikai Vadvilág Alapítvány vezető kutatója szerint a program kedvező ökológiai, társadalmi és gazdasági hatásai Kenya javát fogják szolgálni.

Címlapi illusztrációnk forrása: twistedsifter.com

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X