Magyar lány is áldozata lett a kaliforniai tűzvésznek

16 éves magyar lány is életét vesztette tragikus körülmények között a kaliforniai tűzvészben.

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség Facebook-oldalán azt írja: "mély fájdalommal tudatjuk, hogy Gerő Luca, a San Francisco-i cserkészcsapat fiatal őrsvezetője, vasárnap hajnalban tragikus körülmények között életét vesztette tűzvészben, Orinda, California-ban. Gyászolják szülei, Pigniczky Réka és Gerő Barnabás, valamint testvérei, Jolán és Lukács, számos rokon, barát és cserkésztestvér."

Mint hozzáteszik: a tragédia következményében a ház teljesen leégett, ehhez szervez gyűjtést a család baráti köre. A családot ezen a linken lehet támogatni.

A ma.hu azt írja: hajnali négykor riasztották a tűzoltókat a családi házhoz, ahonnan ketten kimenekültek, Gerő Luca azonban életét vesztette a helyszínen. Két másik személy és egy tűzoltó megsebesült.

Luca szülei nem tartózkodtak otthon a tragédia idején. A lány édesanyja, Pigniczky Réka dokumentumfilmkészítő és vizuális művész. Az Egyesült Államokba menekült magyar szülők sarja, aki 1990 után másfél évtizeden át Magyarországon élt, majd San Franciscóba költözött.

Kapcsolódók

Kimaradt?