Rossz hírt kapott Costa Ricában Elenea Udrea

Elutasította a Costa Rica-i alkotmánybíróság Elena Udrea és Alina Bica szabadlábra helyezési kérelmét, így a börtönbüntetése elől Romániából elmenekült két nő továbbra is előzetes letartóztatásban marad – írja az ameliarueda.com portál alapján a román sajtó.

A Bukarestben jogerősen szabadságvesztésre ítélt volt turisztikai minisztert és a terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) volt vezetőjét jelenleg a San José-i Vilma Curling börtönben tartják fogva. Elena Udrea kérelmében arra hivatkozott: a börtönkörülmények nem teszik lehetővé, hogy nemrég született kisbabájával együtt lehessen. Ezt a fegyintézet képviselői cáfolták az alkotmánybíróságon.

Elena Udrea és Alina Bica szabadlábra helyezési kérelmét másodszorra utasítják el Costa Ricában. Szintén a helyi igazságszolgáltatástól függ, hogy a két elítéltet kiadják-e Romániának. Korábban mindketten politikai menedékjogot kértek a közép-amerikai országban.

Udreát júniusban hat év börtönbüntetésre ítélték megvesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt, Bicára június végén négy év börtönbüntetést szabtak ki bűnpártolás miatt. Bicát baráti viszony fűzi Udreához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?