26 évvel fiatalabb német szeretőt tart a spanyol király?

Kényelmetlen helyzetbe került I. János Károly spanyol király. A 75 éves uralkodó ingyen bocsátott egy német arisztokrata üzletasszony, a 49 éves Corinna Sayn-Wittgenstein rendelkezésére egy luxusvillát a madridi királyi palota közelében, és még más javakat is adott a nőnek, akivel tisztázatlan a viszonya.

Sayn-Wittgenstein "szívélyes barátságként" jellemezte a viszonyukat az osztrák Die Pressének adott nyilatkozatában. Tény, hogy sokszor még külföldi útjaira is elkíséri a spanyol uralkodót.saluda-Corinna-Sayn-Wittgenstein-Foto-EFEDPA EDIIMA20130116 0172 13

A szőke üzletasszony, akit Spanyolországban csak Corinna hercegnőnek hívnak, emellett testőröket is kapott és a hivatali autókat is használt. A villából, amit használatra megkapott, közvetlen az átjárás a királyi palotába. Az épületet még fel is újították.

Sayn-Wittgenstein a Die Pressének nyilatkozva azt mondta, "királyi különmegbízottként" többször járt "bizalmas küldetésben" külföldön, például az Egyesült Arab Emírségekben is. Ezért még állami honoráriumot is kapott.

Az ügy ezen a ponton az országos politika figyelmét is felkeltette. Az illetékes parlamenti bizottság egy hete zárt ajtók között meghallgatta a spanyol titkosszolgálat vezetőjét. A kormány pedig közölte, hogy ők nem tudnak Sayn-Wittgenstein semmilyen hivatalos megbízásáról.

Kimaradt?