Donald Trump több Twitter-bejegyzésben támadta a francia államfőt

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint kedden reggel többTwitter-bejegyzésben támadta Emmanuel Macron francia államfőt. 

A szám szerint öt mikroblog-bejegyzésben az amerikai elnök említette Macron alacsony népszerűségét a felmérésekben, a szerinte tisztességtelen francia kereskedelmi gyakorlatot, kitért arra, hogy azért nem látogatta meg a hétvégén az első világháború amerikai hőseinek egyik franciaországi temetőjét, mert a titkosszolgálat az eső miatt eltiltotta tőle, és ismét bírálta a francia politikus javaslatát  az önálló európai haderő felállításáról.


 „Emmanuel Macron saját hadsereg felállítását sugalmazza, hogy megvédje Európát az Egyesült Államoktól, Kínától és Oroszországtól" kezdte egyik bejegyzését Trump Macronnak az önálló európai haderő felállítására tett javaslatára reagálva. 

Emlékeztetett az első és a második világháborúra, és úgy fogalmazott: „hogyan került ki ezekből Franciaország? Párizsban már németül kezdtek tanulni, mire az Egyesült Államok megérkezett". Majd felszólította Párizst, hogy fizessen a NATO-nak.

Trump leszögezte azt is: „egyébiránt nincs még egy ország, amely nacionalistább, mint Franciaország, népe nagyon büszke, és joggal az".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?