Nevada államban halott republikánus jelölt győzött

A múlt hónapban elhunyt bordélyház-tulajdonos, az amerikai evangéliumi keresztények által támogatott republikánus párti jelölt nyert jelentős fölénnyel Nevadában mandátumot a keddi időközi választáson az állami törvényhozásba - közölte szerdán a nevadai választási bizottság.

A 72. életévében elhunyt Dennis Hof a közzétett eredmények szerint a voksok közel 68 százalékával győzedelmeskedett kihívója, a demokrata párti Lesia Romanov felett a nevadai 36. választási körzetben. Hof neve - halála ellenére - rajta maradt a választócédulán, így a szavazóhelyiségekben külön ki kellett írni a republikánus jelölt elhunytára vonatkozó figyelmeztetést. A választási hatóságok szerint helyére most egy másik republikánust jelölnek.

Hof, aki amerikai kerítőként reklámozta magát, egy sztriptíz-klubot és öt bordélyházat üzemeltetett Nevadában, az egyetlen amerikai államban, ahol törvényes a prostitúció. Önmagának emellett azt a becenevet adta, hogy "a pahrumpi Trump" utalva nevadai lakóhelyére, Pahrump településére és az Egyesült Államok elnökére, Donald Trumpra, akinek nagy rajongója volt.

"Tudom, hogy sokan elbuktak az éjszaka Nevadában a republikánusok körében, de az én emberem, Dennis Hof a síron túlról verte meg kihívóját" - mondta kampánymenedzsere, Chuck Muth. "Ezért, bocsássanak meg, de én ünneplek" - fűzte hozzá.

Hofot október 16-án holtan találták a barátai egyik birtokán, a bordélyházairól ismert Crystal településen, mindössze órákkal 72. születésnapi buliját követően. Egyelőre nem világos, mi okozta halálát.

Kapcsolódók

Kimaradt?