A republikánusok győzelmeit hangsúlyozta Donald Trump

A  republikánusok szenátusban elért győzelmeit hangsúlyozta a Fehér Házban tartott,  az előző napi választások utáni első sajtóértekezletén szerdán Donald Trump amerikai elnök, 

Trump  igyekezett kisebbíteni  pártja képviselőházi veszteségeit, felsorolva, hogy  évtizedek óta a legnehezebb helyzetben volt a Republikánus Párt, hiszen nagyon sokan most vonultak vissza a politikától. Utalt arra is, hogy a demokraták győzelmét segítették a nagy adományozók és - ahogy  fogalmazott -  egyes  " különleges érdekcsoportok".

 
 

A 2018-as félidős választások "történelmi kihívást " jelentettek - szögezte le az elnök. Trump elismeréssel szólt a várható házelnökről, Nancy Pelosi demokrata párti politikusról, dicsérve a kaliforniai képviselő eddigi munkásságát.

Az elnök hangsúlyozta: egyetért Nancy Pelosival, aki kedd este együttműködést és egységet sürgetett. Az elnök úgy fogalmazott: "csodálatos lehetőségek" nyílnak majd a kétpárti együttműködésre. Példaként az egészségbiztosítási törvényt, vagy a gyógyszerárak korlátozásáról szóló megállapodást említette.

Trump megismételte a reggeli Twitter-bejegyzésében megfogalmazott véleményét: azok a republikánusok vesztettek, akik nem fogadták el az általa fémjelzett politikát. Megjegyezte: a szavazók "egyértelműen megfeddték" azokat a demokrata szenátorokat, akik Brett Kavanaugh főbíró kinevezése ellen voksoltak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?