Többen meghaltak a szicíliai áradásokban

Tíz ember meghalt a szicíliai Palermo térségét sújtó áradásokban, köztük egy család kilenc tagja – közölték vasárnap a helyi tűzoltók.

A szóban forgó család háza Castedaccia faluban, egy patak partján fekszik, amely megáradt, és elöntötte a házat. Az odaveszett családtagok között egy egyéves, egy három és egy 15 éves gyerek is van. A család három tagja ki tudott menekülni az épületből az emelkedő víz elől – jelentette az Agi olasz hírügynökség.

A tizedik áldozat egy autószerviz tulajdonosa, aki autójával a szervizhez sietett, mert egy alkalmazottja értesítette, hogy a víz csapdájába esett. A tulajdonost azonban menet közben autójával együtt elsodorta az ár. Volt egy utasa is, akit egyelőre nem találnak.

Eltűntként tartanak nyilván Corleone város környékén egy orvost is, aki az áradás miatt az úton hagyta az autóját, és gyalog próbált meg menekülni. Olaszországot október vége óta heves esőzések és áradások sújtják. A szicíliai áradásokban életét vesztett tíz emberrel együtt legalább 27-re emelkedett a mostoha időjárás halálos áldozatainak száma Olaszországban.

Kapcsolódók

Kimaradt?